Een MiFi router aanschaffen, wat komt hierbij kijken?

Een MiFi router aanschaffen, wat komt hierbij kijken?

Ga je buitenshuis je telefoon gebruiken voor mobiel internet? Door een MiFi router te gebruiken, kun je niet alleen je smartphone, maar ook al je andere apparaten verbinden voor internet, zoals je tablet en laptop. Bij het kopen van een MiFi router komt het een en ander kijken. In dit artikel lees je hier meer over!

MiFi routers bestellen

Bij MiFi routers kopen komt het een en ander kijken. Allereerst wil je namelijk weten hoeveel apparaten je kunt aansluiten op een router. Met hoeveel apparaten wil je internetten? Zijn dit er vier, zes, of misschien zelfs tien of meer? Dit is belangrijk, omdat het per MiFi verschilt. Meestal kun je tot tien apparaten aansluiten op een MiFi router.

Daarnaast is het van belang om te bepalen waar je de router wilt gebruiken. Is dit buiten Europa? Dan zullen de meeste standaard MiFi routers niet werken. Je zult dan een ‘wereldwijde’ MiFi moeten kopen. Binnen Europa zullen standaard routers gewoon werken.

Ook de maximale internetsnelheid is natuurlijk van belang. Hoe snel wil je kunnen internetten? Wat is voor jou een acceptabele snelheid? Door deze vragen te beantwoorden, heb je een beter beeld van welke MiFi voor jou geschikt is.

Natuurlijk is je budget ook iets waar je op let. Al met al zijn er dus voldoende punten om op te vergelijken, zodat je een MiFi router koopt die past bij jouw wensen en voorkeuren.

Micro simkaarten voor MiFi routers

In de meeste mobiele routers gaan micro simkaarten. Dit kunnen zowel data only simkaarten als standaard simkaarten zijn. Hoewel in de meeste apparaten die nu worden ontwikkeld nano simkaarten gaan, zijn de meeste MiFi routers ontwikkeld met een simkaartslot waar een micro sim in past. Een micro simkaart heeft een formaat van 15 millimeter bij 12 millimeter. Waar een nano sim wat kleiner is, bestaat er ook nog een groter formaat: de standaard sim. Heb je een MiFi, of ga je er een aanschaffen, dan kun je dus uitgaan van een simkaartslot waar een micro simkaart in past.

Tegenwoordig leveren de meeste providers simkaarten in 3-in-1 formaat. Dit betekent dat je een standaard sim ontvangt die je uit kunt drukken naar micro of nano simkaart, óf een nano simkaart ontvangt met adapters (zodat je hier een micro of standaard sim van kunt maken. In beide gevallen hoef je je dus geen zorgen te maken dat je simkaart niet in de router past.

Het bovenstaande geldt voor zowel standaard simkaarten als data only simkaarten. Wil je dus een micro simkaart kopen, dan kun je gewoon simkaarten vergelijken en je gewenste sim aanschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *