5 Tips om te besparen op uw mobiele telefoon rekening

Iedereen heeft andere behoeften wanneer het aankomt op een mobiel telefoon abonnement. Zo kan persoon A per maand prima binnen een sim only abonnement van € 12,50 – blijven terwijl persoon B net niet genoeg ruimte blijkt te hebben in zijn of haar “super bel extreem abonnement” van € 60,-. Toch zijn er tips te bedenken die ongeacht het mobiele abonnement en behoeften voor iedereen besparend kunnen zijn.

Bespaar op uw SMS berichten

Het versturen van berichten via diensten als bijv. WhatsApp zijn het laatste jaar snel ingeburgerd geraakt. Het grote voordeel van deze diensten is dat het gratis is.

Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden is dat deze diensten werken via internet, wat betekent dat u wel internet op uw mobiel verbruikt. Wanneer u met name thuis of op het werk via een Wifi verbinding internet is het ook mogelijk om zonder mobiel data abonnement veel kosten te besparen op het versturen van berichten.

Bespaar op uw mobiele gesprekskosten

Net als bij het versturen van berichten zijn er inmiddels voor de meeste telefoons apps te vinden die het mogelijk maken om gratis te telefoneren. Skype, WhatsApp Vidoe Calls en FaceTime zijn voorbeelden van bekende diensten waarmee je gratis kunt (video)bellen. In tegenstelling tot veel andere Apps hebben Skype en FaceTime het voordeel dat u ze ook kunt gebruiken op uw computer of tablet. Voor bovenstaande app’s en andere VOIP diensten geldt dat internet noodzakelijk is en met name videobellen aardig wat van uw mobiele bundel kan verbruiken. Ook hier telt als oplossing om alleen of zoveel als mogelijk gebruik te maken van Wifi.

Combineer producten voor extra korting

Tegenwoordig kunt u bij grote internet providers zoals KPN, Ziggo en T-Mobile eenvoudig meerdere producten combineren voor extra korting. Zo kunt u bijvoorbeeld vast internet thuis, interactieve TV, vaste telefonie én mobiele telefonie eenvoudig combineren. Het voordeel hiervan? U heeft nog maar 1 aanspreekpunt waar u terecht kunt voor al uw vragen. Maar het mooiste van combineren is: u ontvangt extra korting en extra gratis producten. Hierbij kunt u denken aan €5,00 korting op de totale factuur of extra gratis diensten zoals gratis mobiele data of een gratis premium TV-zender.

Vergelijk de alles-in-1 pakketten op Internethunter

Benieuwd welke providers er allemaal zijn, en waar u het voordeligste uit bent als u alle diensten onderbrengt bij 1 en dezelfde provider? De vergelijker Internethunter biedt hier uitkomst. In slechts 3 stappen kunt u razendsnel alles-in-1 pakketten vergelijken en overstappen. De overstap is tegenwoordig binnen mum van tijd geregeld. Vaak zorgt jouw nieuwe provider dat het oude contract netjes wordt opgezegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *